Attachmate houdt wereldwijd audits na constatering van incompliancy bij Mobistar

Door: Kevin Pastor

Software Audits komen in veel verschillende vormen voor, van (redelijk) vriendelijk tot ronduit agressief. In alle gevallen wordt er intensief gezocht naar elke vorm van incompliancy, want de constatering van illegaal geïnstalleerde software is een compleet legale manier van software vendoren om snel meer geld te verdienen aan de klant. In veel gevallen is incompliancy een gevolg van onvoldoende overzicht op de actuele licentiepositie en steeds wijzigende, complexe regels van de software vendor. Maar ook al is incompliancy niet door onwil van de klant ontstaan, de software vendor staat altijd in zijn recht maatregelen te treffen, die voor u als klant onnodig hoge extra kosten met zich meebrengen.

Een goed voorbeeld van een agressieve aanpak is de audit die Deloitte in opdracht van Attachmate recentelijk heeft uitgevoerd bij Mobistar. Attachmate eist 4,5 miljoen Euro van het Belgische telecombedrijf, als gevolg van jarenlang illegaal gebruik van het product ‘ReflexionX’. Met hoop op meer gevallen van incompliancy heeft Attachmate aangekondigd wereldwijd audits te gaan houden bij bedrijven die met Mobistar verbonden zijn.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg dat u uw licentiepostitie goed in kaart heeft gebracht en wees hoge incompliancy boetes voor. Vertrouw daarbij niet alleen op de review van uw LSP (LAR), hun advies kan wel eens gekleurd zijn vanwege het feit dat zij worden beloond over de hoogte van de omzet. Neem het heft in eigen handen en win onafhankelijk advies in. LicenseConsult Experts is dé onafhankelijke licentieadviseur die voor haar klanten absolute compliancy kan realiseren. Zo bent u verzekerd van een optimale licentiepositie en komt u niet voor verrassingen te staan bij een audit of review.

Wilt u ook graag een eerlijk overzicht van uw licentiepositie?
Neem contact met ons op voor een pre-audit scan via info@lcxp.nl of 020 758 5739.

Lees meer over de audit die is uitgevoerd bij Mobistar via: http://www.itassetmanagement.net/2014/07/07/attachmate-sue-mobistar-6m/
« Terug naar het overzicht