De BSA is op jacht in de Gemeente Utrecht

Door: Jip de Koning

Maart 2014, De Business Software Alliance (BSA) is een campagne gestart op verschillende bedrijfsterreinen in en om Utrecht. Gedurende deze campagne zullen bedrijven onder meer benaderd worden voor “adviesgesprekken”.

In haar aankondiging van afgelopen 11 maart adviseert de BSA bedrijven om op de website www.bsabedrijfsindex.nl te controleren of zij als kandidaat voor een dergelijk gesprek zijn geselecteerd. Bedrijven wordt gevraagd om naast het BSA ID en een Authenticatienummer die in de aankondiging staan vermeld ook het zakelijke e-mailadres achter te laten.

PAS OP: Wanneer u uw gegevens op de website opvoert wordt er bijna gegarandeerd contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen. Als u een bericht van de BSA heeft ontvangen is het belangrijk om te weten dat:

  1. U niet verplicht bent om mee te werken aan de campagne van de BSA, waar ze ook mee dreigen;
  2. De afspraak wordt uitgevoerd door een reseller die gelieerd is aan de actie van de BSA en dus niet onafhankelijk is;
  3. Geen enkele software leverancier het risico neemt dat er een uitspraak van de rechter in hun nadeel kan uitpakken :-).

Gelooft u ons niet? Kijk dan eens naar het onderstaande filmpje:

U heeft natuurlijk altijd de verplichting om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de juridische spelregels van uw software contract. De praktijk is echter dat non-compliance, door constante verandering van de spelregels door de software vendoren zelf, vaak in onwetendheid ontstaat. De opdracht die de software vendoren aan resellers meegeven is simpel: wie non-compliancy vindt kan een mooie percentuele beloning ontvangen over de door de controle gegenereerde omzet. Wat zou u doen als reseller?

Twijfelt u over uw licentie positie en wilt u er zeker van zijn dat u compliant bent voordat uw reseller of de BSA bij u op bezoek komen? LCXP is geen reseller, maar een onafhankelijk adviseur die klanten inzicht geeft in de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van software licenties en compliance. Neem gerust eens contact met ons op. U zult verstelt staan wat u kunt besparen. Ook nadat u uw software contract heeft verlengd!
[addthis]
« Terug naar het overzicht