Licentie Optimalisatie

U wilt precies weten hoe uw licentie-omgeving eruit ziet. Een Licentie Optimalisatie geeft u hiervoor de juiste input. Ook voor een komende True-up of een jaartelling. Het geeft u volledig inzicht in uw software-omgeving.

Software- en licentieregels zijn niet zwart-wit en zijn daardoor onderhevig aan interpretatie, in tegenstelling tot alle andere licentie-adviseurs op de markt is LCxp de enige partij die gemotiveerd is de licentieregels te interpreteren met de bril op van de klant.

Wij geven naast een complete rapportage van uw huidige software omgeving een helder onafhankelijk advies over de mogelijkheden binnen de huidige licentie-regelgeving. Met de juiste analyse weet u precies hoe uw omgeving eruit ziet. En staat u sterk in de onderhandelingen.

LCxp geeft u concrete aanbevelingen over de juiste toepassing van de licentieregels en het gebruik en evaluatie van Software Assurance (Benefits), zodat u alleen de benodigde licenties inkoopt.

Tevens analyseert LCxp welke licenties in gebruik zijn en vergelijkt deze met de aankoophistorie zoals geregistreerd bij de leverancier. De Licentie Optimalisatie omvat ook advies voor op de korte en middellange termijn.

De doelstellingen van de licentie optimalisatie zijn:

  • Het vaststellen van uw huidige softwarelicentie situatie met betrekking tot de installed base;
  • Concrete aanbevelingen op basis van de werkelijke aantallen, juiste toepassing van licentieregels en gebruik van Software Assurance,  zodat u alleen de benodigde licenties hoeft in te kopen;
  • Aanbevelingen hoe aanvullingen kunnen worden doorgegeven, waarbij zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met het ICT beleid op korte en middellange termijn (0-6 jaar).

Omdat LCxp niet afgerekend wordt op het aantal verkochte licenties (LCxp verkoopt immers geen licenties), kan zij vrijuit adviseren welk aantal en type licentie er maximaal door u aangekocht moet worden om aan de voorwaarden van de leverancier te voldoen.