GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ Noord-Holland-Noord bespaart vele Euro’s na advies van LCxp

GGZ Noord-Holland-Noord kreeg halverwege 2015 te maken met een stevige bezuinigingsopdracht waarbij ook de kosten op het gebied van automatisering flink omlaag gebracht moest worden. GGZ-NHN kwam gelukkig in diezelfde periode in contact met LCxp, een onafhankelijke partij, die de Microsoftcontractonderhandelingen kan doen op basis van een vooraf afgestemd licentie-advies en onderhandelingsaanpak. Op basis van kennis en expertise is de vooraf ingeschatte besparingsdoelstelling ook daadwerkelijk gerealiseerd!

Over GGZ Noord-Holland-Noord

Rob de Ruiter, Directeur I&A, is o.a. verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur met 1500 werkplekken en de ontwikkeling en beheer van de zorgapplicaties. GGZNHN is al jaren dé specialist in de regio als het gaat om geestelijke gezondheidszorg bij ernstige psychiatrische klachten. De behandeling is afgestemd op de vraag van hun klanten, mensen van alle leeftijden. Mogelijkheden en wensen zijn een belangrijk uitgangspunt in hun hulpverlening. Zij richten zich daarbij op herstel en, waar dat niet of nog niet mogelijk is, op het draaglijk maken van de gevolgen van de stoornis.

Rob de Ruiter: “Vanuit Raad van Bestuur werd ik geattendeerd om met LCxp te gaan praten. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek met LCxp, juist ook gericht op de details en gewenste manier van werken, hebben wij meteen het vertrouwen gekregen in de kennis die LCxp heeft. Microsoft licentie regels zijn immers erg wisselend en daardoor ook moeilijk te volgen. Uiteindelijk verdient de LSP (Licensing Solution Provider) aan het aantal licenties die wij afnemen. Daarom hebben wij gekozen om met een LSP op het relatiemanagement te blijven en voor LCxp op de inhoud. Door het afsluiten van een LZP (Licentie Zekerheid Plan) bij LCxp, hebben wij over een periode van 3 jaar een besparing kunnen realiseren van ong. €465.000, =. Uiteraard zijn wij erg blij en tevreden met het gewenste resultaat wat LCxp voor ons heeft kunnen realiseren. Wij hebben geconstateerd, dat je het meeste succes kan krijgen als ieder zijn eigen rol kan blijven spelen. LCxp is een partij met kennis en expertise die wij zeker iedereen aan kunnen bevelen! In ieder geval kan een zorginstelling met enige omvang hier zijn financiële voordeel mee doen”.

Rob de Ruiter
Directeur I&A GGZ-NHN
Security Officer

Terug naar het overzicht»