3 Tips over Office 365 subscripties

Office 365 biedt tal van mogelijkheden om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de hardware- en softwarekosten voor grote organisaties aanzienlijk te verlagen. Uit onze ervaringen is gebleken dat bedrijven enorme bedragen verspillen aan zowel ongebruikte als te uitgebreide subscripties.

Wij zien vaak dat naast een tal van ongebruikte licenties er ook werknemers zijn die een Office 365 E3-abonnement toegewezen hebben gekregen, maar dit abonnement alleen voor e-mail (Exchange) gebruiken. Alle andere componenten uit het Office 365 E3-abonnement – zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote etc. – worden niet gebruikt.

Wij zijn BLACKBELT XP

Wij verschaffen duidelijkheid en inzicht in de complexe wereld van softwarelicenties.

Voorkom fouten bij het aanschaffen en beheren van Office 365 subscripties

Drie veelgemaakte fouten die bedrijven maken bij het aanschaffen van Office 365 subscripties:

  1. Te veel subscripties aanschaffen;
  2. Het verlengen van inactieve subscripties, in plaats van ze opnieuw toe te wijzen;
  3. Subscripties toewijzen aan werknemers welke apps bevatten die zij niet gebruiken.

Het is van cruciaal belang om precies te bepalen wat u nodig heeft voordat u overgaat tot het aanschaffen of verlengen van subscripties. Een meer gedetailleerde aanpak om te bepalen welke werknemers een Office 365 E3 subscriptie nodig hebben en welke werknemers voldoende hebben aan een Office 365 E1 subscriptie zal zich direct uitbetalen in een aanzienlijke kosten verlaging.

Zorg voor een juiste match tussen de Office 365 abonnementsvormen en werkelijke behoefte

Wij kunnen uw organisatie helpen met licentiebeheer door inzicht te verschaffen in het aantal inactieve en niet toegewezen subscripties.

Ook helpen wij u bij het maken van een juiste match tussen de Office 365 abonnementsvormen en de behoefte van de werknemers in uw organisatie zodat zij het meeste halen uit de subscriptie die voor hen beschikbaar is.

Consultants helpen u graag met Office 365 en bijbehorende Softwarelicenties

De vraag is hierbij wat de meest optimale vorm van een licentie (of een combinatie van licenties) is, waarbij rekening wordt gehouden met uw organisatie en uw manier van werken. Door de verschillende opties en de risico’s van onvoldoende licentiëring is het lastig om aankoopbeslissingen te nemen. Soms kiezen organisaties voor onjuiste licentiecombinaties, waardoor onnodige kosten ontstaan.

Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk van Mourad, en van overige SAM consultants die via Blackbelt XP werken aan projecten voor (inter)nationale klanten, die betrekking hebben op de manier waarop u licenties toewijst aan uw medewerkers. We helpen u uiteraard graag om te bepalen wat hierbij het beste is voor uw organisatie. Meer informatie over software en licenties is voor u beschikbaar via: Licentie Optimalisatie.

Laat Blackbelt XP u adviseren!

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u uiteraard graag geld te besparen!

Contact met Blackbelt XP