6 maanden gratis Teams…aardig gebaar of komt de rekening later?

6 maanden gratis Teams…aardig gebaar of komt de rekening later?

Nu het COVID-19 coronavirus mensen en landen over de hele wereld blijft beïnvloeden, luidt het advies van de regering om zoveel mogelijk thuis te werken. Veel organisaties, net als License Consult (LCxp), nemen dit advies serieus. Dit roept vele vragen op bij zowel de medewerkers als de organisaties. Momenteel zijn we één week verder en ondervinden organisaties en medewerkers de nodige maatregelen. Want hoe werk je optimaal samen vanuit huis, over welke software moet ik dan beschikken en wat zijn de voorwaarden van deze gratis software?

Als onafhankelijke adviseur op het gebied van software licenties, hebben wij het antwoord op deze vragen. Microsoft biedt organisaties tijdens de uitbraak van het corona virus gratis Office 365 pakket aan, Teams is een onderdeel van Office 365. Als jouw organisatie hier een licentie voor heeft, dan ben je in staat om gebruik te maken van Teams. Anders kan je voor 6 maanden de Office E1 trial licentie gratis gebruiken om zo productief vanuit huis te kunnen werken.

Na 6 maanden

Microsoft geeft aan: “Als de E1-proeflicentie eindigt en een gebruiker niet onmiddellijk wordt geüpgraded naar een abonnement met teams, worden de gebruikersgegevens niet verwijderd. De gebruiker bestaat nog steeds in Azure Active Directory en alle gegevens binnen Teams blijven behouden. Zodra een nieuwe licentie aan de gebruiker is toegewezen om de Teams-functionaliteit weer in te schakelen, blijft alle inhoud bestaan.”

“Upgraden of downgraden?”

Dit betekent dat je na de 6 maanden niet vast zit aan Microsoft office 365,  je hebt dan 30 dagen de tijd om een betaald abonnement te activeren. Gebeurt dit niet, dan wordt alle data in de omgeving verwijderd. Wanneer je besluit om je abonnement te upgraden, betaal je dan niet te veel voor wat je gebruikt? Of doe je er beter aan om na 6 maanden een office 365 F1 licentie aan te schaffen? (Welke de helft goedkoper is dan E1). Laat LCxp als onafhankelijke adviseur jou hierbij helpen!

Bij LCxp begrijpen we dat budgetten en resources onder druk staan, hiervoor kunnen wij met flexibele oplossingen komen om deze pijnpunten enigszins te verzachten! Ons bestaansrecht heeft zich ruimschoots bewezen. In tijden van economische recessie en ook wanneer het weer beter gaat. In beiden gevallen zijn wij als LCxp gewend om kritisch te blijven kijken naar de investering, waarom meer uitgeven dan benodigd? We kunnen organisaties voorzien van een aantal creatieve oplossingen.

Hieronder lees je de meest gestelde vragen, staat jouw vraag er niet tussen? Mail naar marketing@lcxp.nl en onze deskundigen zullen hem beantwoorden.

De meest gestelde vragen:

Wat houdt de gratis versie van Teams in?

Deze versie geeft je onbeperkt chat, ingebouwde groep en een-op-een audio of video bellen, 10 GB aan opslag van teambestanden, en 2 GB aan opslag van persoonlijke bestanden per gebruiker. Je krijgt ook een real-time samenwerking met de Office apps voor het web, waaronder Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

Kan ik vergaderingen plannen in de gratis versie?

In de toekomst zal Microsoft het mogelijk maken voor gebruikers om vergaderingen in te plannen. In de tussentijd kan er geïmproviseerde videovergaderingen en gesprekken worden gevoerd.

Welke licentie heb ik nodig om met Microsoft Teams te starten?

Vanwege het coronavirus biedt Microsoft nu tijdelijk een 6 maanden gratis trial aan voor Office 365 E1, inclusief Microsoft Teams.

Door: Stef Peerdeman

Bron: Microsoft