Case study Amarant

Amarant bespaart €500.000 op softwarekosten

Uitdaging

De wens om te innoveren werd belemmerd doordat voortdurend te veel geld werd uitgegeven aan ongebruikte producten en doordat men niet wist hoe men de onderhandelingen moest voeren met een toonaangevende leverancier.

Onze oplossing

Onze deskundige inzichten en aanbevelingen voor het optimaliseren van de omgeving en het opstellen van een routekaart hebben onze klant geholpen zelf weer de controle te nemen, waardoor de onderhandelingen succesvol zijn verlopen.

De resultaten

Kostenbesparingen van meer dan €500.000 per jaar, duidelijkheid over de eigen omgeving en de juiste technologie om toekomstplannen en innovatie te versnellen.

De uitdaging

Wij zijn een samenwerking aangegaan met de gerenommeerde zorgaanbieder Amarant. Zij hadden een ambitieuze visie voor het bedrijf en wilden er zeker van zijn dat hun plannen werden ondersteund door de beschikbare technologie. Onze rol was hun licentieomgeving te optimaliseren en hen voor te bereiden op succesvolle onderhandelingen met de leverancier.

Al snel kwamen we erachter dat het IT-team zeer weinig begreep van het huidige contract en dat men geen duidelijk inzicht had in de eigen licentiepositie. Bovendien betaalde Amarant veel te veel geld voor licenties die niet eens werden gebruikt. Dit is een groot probleem dat we vaak tegenkomen. Bedrijven zijn namelijk geneigd tot overcompenseren om te voorkomen dat ze op een later moment tot hun schrik ontdekken dat ze niet compliant zijn. En dat was nog niet alles. Amarant betaalde namelijk voor de meest geavanceerde productiviteitssuite, maar gebruikte nog steeds een verouderd on-premises-producten.

Het was duidelijk dat Amarant de hulp nodig had van een onafhankelijke partner die zijn licht kon laten schijnen over de huidige omgeving en kon onderhandelen over de beste voorwaarden voor hun innovatieplannen voor de toekomst.

De resultaten

Doordat we onze optimalisatiestrategie al in een vroeg stadium hadden geïntroduceerd, hadden we tijdens de onderhandelingen de touwtjes in handen. Eerst hebben we de huidige uitgaven van Amarant geanalyseerd en deze vergeleken met het werkelijke gebruik. We stelden vast dat er gedurende de laatste drie jaar bijna € 750.000 meer was uitgegeven dan nodig was geweest. Dit vormde een sterke basis voor onze onderhandelingen.

Vervolgens hebben we een routekaart voor de volgende zes jaar uitgestippeld om te waarborgen dat ons ideale investeringsscenario op één lijn lag met de prioriteiten van alle interne stakeholders en dat het een afspiegeling was van de toekomstplannen van Amarant en niet van de doelstellingen van de leverancier zelf.

De onderhandelingen met de leverancier waren intensief. De experts van Blackbelt slaagden erin de gesprekken naar hun hand te zetten en wisten dankzij hun inzicht en ervaring de aanvankelijk voorgestelde opties van tafel te vegen. Wij hebben het optimale resultaat voor Amarant behaald en daarmee een aanzienlijke besparing van meer dan € 500.000 per jaar bewerkstelligd. Zo hebben we ervoor gezorgd dat Amarant goed is toegerust om de bedrijfsvisie te verwezenlijken. De relatie tussen Amarant en hun leverancier is nog steeds goed, dankzij het eerlijke en goed doordachte onderhandelingsproces.

Wilt u eens met ons nadenken over een manier waarop wij u kunnen helpen een optimaal contract af te sluiten met uw leverancier, neem dan contact op:

Contact met Blackbelt XP

knowledge-base-license-desk

Ook op uw softwarekosten besparen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vertrouwd door de overheid en het bedrijfsleven