Niet langer gratis gebruik van Microsoft Teams

Niet langer gratis gebruik van Microsoft Teams

Sinds maart werden we door de coronacrisis gedwongen op een andere manier te gaan werken. We moesten meer thuis werken en dus werden online meetings de standaard. Voor veel IT-afdelingen was dat een gigantische uitdaging. In deze periode zetten zij alles op alles om hun organisatie hierop in te richten.

Microsoft speelde hier slim op in door Teams gratis beschikbaar te stellen. Niet eens een Teams only-versie, iedereen kon alle volwaardige Office 365 E1-functionaliteiten gratis gebruiken. Vele organisaties en instellingen, commercieel en uit de zorg, hebben hier gebruik van gemaakt.

Maar deze gratis periode loopt nu ten einde. Dat betekent dat ook uw organisatie moet beslissen: gaan we door met een betaalde versie van Microsoft of kiezen we alternatieve oplossingen, zoals Zoom of Webex? Omdat in veel gevallen meerdere oplossingen naast elkaar gebruikt zijn, wordt de keuze niet makkelijker. Wie gebruikt nu welke tools en wat past bij de behoefte van de organisatie?

LCxp sprak al meerdere organisaties die voor deze keuze staan of hem net gemaakt hebben. Er zijn zoveel (on)mogelijkheden, afhankelijk van contract of de huidige online inrichting. Er zijn dus meerdere factoren van belang voor het maken van de juiste keuze.

Sta jij ook voor deze keuze en wil je even overleggen of een passend advies, neem dan contact met ons op. Wij gaan dan op zoek naar een flexibele oplossing die past bij jullie organisatie.