Office 2010 – Support eindigt in oktober 2020

Office 2010 – Support eindigt in oktober 2020

Met het verstrijken van de ondersteuning voor Office 2010 in oktober 2020 wil Microsoft nu de bijbehorende gebruikers migreren naar Microsoft 365. Hoewel Office 2010 nog steeds bruikbaar is, zullen er geen beveiligingsupdates meer worden verstrekt. Dit kan veiligheidsrisico’s voor de gebruikers met zich meebrengen. Hierdoor moeten gebruikers zich afvragen: Welk Microsoft 365-plan kiezen we?

Technologische vooruitgang

Microsoft 365 biedt technologische vooruitgang aan! Naast de nieuwste samenwerkingstools kunnen ook de nieuwste versies van de populaire Office productlijn worden gebruikt, uiteraard inclusief de intelligente tools. De webversies maken het mogelijk om gegevens onderweg en onafhankelijk van de locatie te bewerken en te delen.

Met een kanon op een mug schieten?

Microsoft 365 ziet er niet alleen goed uit, het leest ook geweldig. Maar de vraag die gebruikers zich MOETEN stellen is: Heb ik dit allemaal nodig?

Het meest voorkomende antwoord hier is NEE. Het wordt ALTIJD aanbevolen om een gebruiksanalyse van de bestaande licenties uit te voeren. Als een gebruiker bijvoorbeeld nog geen gebruik heeft gemaakt van meerdere apps, zal hij deze apps niet gebruiken onder Microsoft 365. Studies hebben aangetoond dat nieuwe functionaliteiten niet noodzakelijkerwijs het gebruik van de app verhogen. Het is dus niet altijd nodig om de grote licentieplannen aan te schaffen, ook al claimen wederverkopers en Microsoft dit altijd. Kleinere licentieplannen bieden de mogelijkheid om afzonderlijke apps aan te schaffen en zo de gebruikers te voorzien van wat ze daadwerkelijk nodig hebben en gebruiken. Mooi neveneffect, de totale kosten kunnen drastisch worden gereduceerd.

Hoe gaan we nu verder?

    1. Inventariseer uw huidige licenties. Welke licenties gebruikt u? Hoeveel licenties zijn er beschikbaar?
    2. Analyseer het licentiegebruik. Wat is het gebruik van licenties per gebruiker? Welke apps / systemen werden vaak gebruikt, welke zelden?
    3. Maak een Roadmap. Natuurlijk moet de migratie technologisch worden gepland. Maar uw Roadmap moet ook een licentiestrategie hebben. 1:1 uitwisseling? Licentieverlaging?
    4. Maak een inkoop- en beheersplan. Hoe gaat u in de toekomst licenties toewijzen? Waar ga je ze aanschaffen? Tegen welke prijs? Hoe gaat u de licenties in de toekomst beheren? Hoe gaat u om met bestaande licenties?
    5. Werk samen met externe specialisten. Laat uw strategie en plannen herzien. Werk samen met een onafhankelijke consultant die GEEN commissie ontvangt op de verkoop van licenties. Hierdoor krijgt u een volledig objectieve kijk op uw licenties!

Wilt u meer weten? bekijk hier onze diensten en hoe wij u kunnen helpen!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIn.

 

Auteur: Tobias Grocholl

Hoe kunnen we u helpen?

Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem gerust contact met ons op.