Microsoft voert wijzigingen door

Microsoft voert wijzigingen door

Microsoft heeft per 1 november 2019 een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen hebben betrekking op de Microsoft 365 F1-licenties en Office 365 F1-licenties.

Product Terms wijzigingen:

  • Vermelding Microsoft 365 F1 bijgewerkt met een beschrijving van Licentievereisten waarin wordt gesteld dat Microsoft 365 F1-licenties alleen mogen worden toegewezen aan gebruikers zonder Toegewezen Apparaat.
  • Vermelding Office 365 F1 toegevoegd met een beschrijving van Licentievereisten waarin wordt gesteld dat Office 365 F1-licenties alleen mogen worden toegewezen aan gebruikers zonder Toegewezen Apparaat.

“Een Toegewezen Apparaat is een computerapparaat voor werkdoeleinden met een scherm van 10,1 inch of groter dat tijdens een periode van 90 dagen gedurende meer dan 60% van de totale werktijd van de gebruiker door de gebruiker wordt gebruikt.”

 

Voorbeelden van de impact die dit heeft:

  1. Een pakketbezorger gebruikt een smartphone. Een F1 USL kan nog steeds gebruikt worden omdat het scherm kleiner is dan 10.1”. Bovendien zal de bezorger hopelijk meer dan 40% van zijn werktijd bezig zijn met het verkeer, dus zelfs met een groter scherm zou F1 nog steeds mogelijk zijn.
  2. Een handhaver gebruikt een iPad met een 10.5” scherm. Een F1 USL kan nog steeds gebruikt worden omdat hij veel minder dan 60% van zijn werktijd de tablet gebruikt.
  3. Een designer gebruikt een iPad met een 10.5” scherm. Een F1 USL kan niet gebruikt worden omdat het scherm groter is dan 10.1” en meer dan 60% van de werktijd gebruikt wordt.
  4. Een administratie medewerker gebruikt een PC met een 21” scherm. Zodra het huidige F1 abonnement eindigt, kan het niet verlengd worden en is bijvoorbeeld een E3 licentie nodig.

Meer weten over wie we zijn en wat we doen? klik hier