Missie en Visie

Missie

Wij geven onafhankelijk advies over de inkoop en het beheer van softwarelicenties. Zodanig dat de klant in staat is de juiste, en een volledig eigen, keuze te maken. Op basis van álle feiten en op de daadwerkelijke behoefte van de klant, op korte en lange termijn.

Wij zijn de enige partij in Nederland die dit advies onafhankelijk van andere partijen geeft. Wij ontvangen dus geen fees van derden. Wij zijn dus niet gebonden aan software-leveranciers of fabrikanten. Wel hebben we bij deze partijen de juiste connecties om op het hoogste niveau de meest optimale licentiecontracten voor onze klanten te realiseren.

Vanuit de overtuiging, dat klanten van software-fabrikanten recht hebben op een partner die voor de volle 100% in hun belang handelt, is LCxp opgericht.  We werken dagelijks voor een steeds groter wordend klantenbestand in binnen- en buitenland. En daar zijn we trots op.

Visie

Wij maken de wereld van software licenties inzichtelijk en transparant.

De klant van een softwarefabrikant heeft recht op een partner die in het belang van de klant, en de klant alleen, adviseert.

Wij zijn die partner.

Wij zijn die partner die alle Ins & Outs weet van de bijna dagelijks veranderende regels op het gebied van licenties. Regels die door de fabrikanten in onze ogen vaak onnodig ingewikkeld worden gehouden. Wij ontrafelen deze regelgeving zodat de klant ten alle tijden compliant is én blijft tegen een zo scherp mogelijke inkoopprijs.

Software en licentie regels zijn niet zwart-wit en zijn daardoor onderhevig aan interpretatie, in tegenstelling tot alle andere licentie-adviseurs op de markt is LCxp de enige partij in de markt die gemotiveerd is de licentieregels te interpreteren met de bril op van de klant.

Daardoor zijn wij in staat, in nauwe samenwerking met de klant, grote besparingen te realiseren op de korte en lange termijn.

Experts

Ons team van software-consultants beschikt over jarenlange ervaring aan zowel de klantzijde als aan de kant van Microsoft, Oracle, en bijvoorbeeld VMWare.

Samen delen wij de ambitie om elk bedrijf helder, overzichtelijk en eerlijk inzicht te geven in de wereld van software licenties. Een wereld die bijna dagelijks verandert en die onze core-business is.

Wij delen deze kennis met onze klanten, wij zetten dagelijks onze expertise en ervaring in om samen met de klant de meest optimale licentie-constructie in combinatie met de beste prijsstelling te realiseren.

Wij besparen hiermee voor de klant vaak, zo niet altijd, op de uitgaven op inkoop en beheer van software op korte én lange termijn.

Volledig advies

LCxp beschikt over innovatieve tooling om uw software omgeving in kaart te brengen. En voor elke klant ziet deze omgeving er anders uit. Elke klant is uniek in de behoefte en mogelijkheden. Geen enkele case is hetzelfde.

Wij brengen een deskundig advies uit en wij adviseren u bij het onderhandelingsproces met de leverancier. Het werken met resellers, reviewers, fabrikanten en auditors hoort bij onze dagelijkse werkzaamheden.

Hoe kunnen we u helpen?

Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem gerust contact met ons op.

Wij maken de wereld van software licenties inzichtelijk en transparant.