Nederlandse onafhankelijke licentie-adviespartij nu ook gevestigd in België

LCxp opent vestiging in Antwerpen

Consultingfirma LCxp heeft honderden Nederlandse organisaties geld bespaard met specialistisch en onafhankelijk advies omtrent de aankoop, de implementatie en het beheer van software licenties. Zowel via de reguliere weg als via 2de hands licenties. De enorme bedragen die Amerikaanse tech-giganten aan klanten berekenen, zijn vaak gebaseerd op advies dat sterk wordt gedreven door de eigen sales targets.  Zeker niet op daadwerkelijk (gemeten) softwaregebruik en de roadmap van de klant.  LCxp haakte in 2013 in op dit probleem en heeft ruim 400 klanten geholpen aan efficiëntere, geld- besparende softwarelicentie inkoop en verbeterde compliance.

 De LCxp methode

Nu een aantal Belgische organisaties ook door “de LCxp methode” hun uitgaven flink heeft kunnen inperken, is de bal gaan rollen op de Belgische markt. Met name in de zorgsector baren de alsmaar stijgende uitgaven voor softwarelicenties zorgen.  Bij diepgaande analyses is al vaak gebleken dat klanten teveel in rekening wordt gebracht. LCxp groeit snel en België is een belangrijke afzetmarkt geworden.

Zij opent daarom officieel per 1 december een kantoor in Antwerpen om de vraag naar hun onafhankelijke adviesmethode lokaal in te kunnen vullen.

 

Belgische ziekenhuizen roepen om hulp

Managing partner Martijn Meekel: “In België hebben wij al een vijftal van de grotere ziekenhuizen uit Vlaanderen en enkele grote  financiële dienstverleners uit Brussel geholpen  geld te besparen op hun Microsoft contracten. Je merkt dat ook hier de behoefte aan onafhankelijk advies groeit”.

 

Kantoor aan de haven

Twee Antwerpenaars (Sofie van Veldhoven en Juliaan Lauwereins) met veel ervaring op dit vakgebied zijn enthousiast van start gegaan om de werkzaamheden op te starten in een goed bereikbare kantoorlocatie aan de Noorderlaan 147,  2030 Antwerpen. Kantoor ”Atlantic House”  bevindt zich in het hart van de haven van Antwerpen.

De vestiging wordt voorlopig aangestuurd vanuit  Nederland. De Antwerpenaren bedienen elke branche. LCxp heeft nu 23 mensen in dienst.