Symposium 24 januari 2017

Symposium 24 januari 2017

Door: Jip de Koning

Op 24 januari 2017 heeft ons Symposium over Software Audits en Reviews plaatsgevonden in het Van der Valk hotel in Breukelen. Er zijn een drietal interactieve sessies geweest, welke door de volgende personen/bedrijven zijn gepresenteerd:

  • Marc Stuifzand van LCxp
  • Gerard Heiner van het OLVG (gastspreker), en
  • Harald Callebert, inkoper bij het Rode Kruis (gastspreker).

Tijdens deze sessies zijn diverse interessante vragen gesteld, waarbij je ziet dat het onderwerp erg leeft.

Je ziet dat het bij organisaties vaak ontbreekt aan kennis rondom licenties en dat de regelgeving vaak veranderd en moeilijk is bij te houden. Men moet maar vertrouwen op het advies van Reviewers, Auditors en de Licensing Solution Providers (LSP’s). Dit terwijl deze partijen allemaal betaald worden door dezelfde Software fabrikanten die opdracht geven tot het uitvoeren van een audit. Uit de presentaties is duidelijk naar voren gekomen dat de adviezen vaak gekleurd zijn en dat het waardevol is om een onafhankelijke partij in te schakelen.  Dit levert in alle gevallen transparantie op en in vrijwel alle gevallen grove “besparingen”.

Heeft u te maken met een review of audit of denkt u net zo als ons dat het verstandig is hier proactief op te acteren door alvast een interne audit te doorlopen. Wilt u de eventuele schade zo beperkt mogelijk houden of wilt u goed voorbereid zijn voordat u aan de beurt bent? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.