Van Enterprise Cloud Suite (ECS) naar Secure Productive Enterprise (SPE) naar Microsoft 365

Van Enterprise Cloud Suite (ECS) naar Secure Productive Enterprise (SPE) naar Microsoft 365

Door: Kevin Pastor

Alweer een naamswijziging en alweer een aanpassing in het licentieprogramma van Microsoft.

Deze zomer werd Microsofts jaarlijkse partnerconferentie gehouden, ‘Inspire’ genaamd. Elk jaar komt Microsoft in juli met een enorme hoeveelheid aankondigingen van licentieveranderingen, nieuwe producten en diensten (eind juni eindigt ook het boekjaar van Microsoft). Dit jaar betrof de grote aankondiging Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business.

Wat is Microsoft 365?

Op het eerste gezicht lijkt het alleen een naamsverandering. Waar Enterprise Cloud Suite (ECS) eerst veranderde in Secure Productive Enterprise (SPE), heet het nu Microsoft 365. Microsoft heeft dit product echter aangepast waarbij Microsoft 365 beschikbaar is in twee varianten: Business en Enterprise.

Microsoft 365 Business

Dit product is geschikt voor de MKB-markt en organisaties met maximaal 300 werknemers. Tot nu toe was er Office 365 Business, Office 365 Business Premium en Office 365 Business Essentials. Daarvoor in de plaats komt er nu één product: Microsoft 365 Business. Microsoft 365 Business bevat de features van Office 365 en Windows 10, maar heeft nu ook Device Management en Security features.

Officieel is Microsoft 365 Business als preview beschikbaar op 2 augustus 2017. Het is algemeen beschikbaar aan het einde van het jaar. De “Estimated Retail Price” is 20 dollar per gebruiker per maand en het kan worden aangeschaft via de volgende licentiemodellen: CSP, MPSA, EA en met een Open overeenkomst (tevens direct via Microsoft beschikbaar).

Microsoft 365 Enterprise

Microsoft 365 Enterprise is vergelijkbaar met SPE-licensing. Ook dit nieuwe product is een combinatie van Office 365, Windows 10 en de Enterprise Mobility + Security suite. Net als SPE is ook Microsoft 365 Enterprise opgedeeld in levels: E3 en E5.

Wilt u meer weten over deze oplossingen of heeft u andere licentievraagstukken neem dan vandaag nog contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden.