Vacature: (Senior) Licentie Specialist

(Senior) Consultant/Project Manager/Licentie Specialist (Full-time, 40 uur)

Over LicenseConsult Experts (LCxp) 

LCxp is een sterk groeiende en creatieve, onafhankelijke organisatie welke opereert in een dynamische branche. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van diensten rondom Software licenties, Software Asset Management en het geven van ondersteuning bij inkooptrajecten. Dit doen we in binnen- en buitenland.

Binnen LCxp werken wij met een jong, gedreven en ambitieus team. Op dit moment is er vanwege de groei ruimte voor uitbreiding in ons team  en daarom zijn we op zoek naar jou.

Jij bent: 

Als consultant/licentiespecialist ben jij in staat om klanten optimaal te adviseren, helpen en kunt zelfstandig consultancy projecten/taken uitvoeren van op het gebied van Software & Licensing of alles wat daarmee samenhangt. Jij zorgt voor een correcte begeleiding van projecten, inventarisaties en analyses, workshops, rapportages, besparingen, aanbeveling nieuwe diensten, etc.

Met jouw technische licentie ervaring kan jij optimaal adviseren over alle mogelijke licentie oplossingen passend binnen de infrastructuur van de klant. Jij zorgt voor tevreden klanten die graag bij ons terugkomen.

Jij bent goed in staat onze organisatie in de breedste zin te vertegenwoordigen, communicatie met partners en/of andere stakeholders te onderhouden en kan meedenken met- en adviseren aan management/directie. Tot slot ben je creatief en leergierig ingesteld, werken in teamverband is jou niet vreemd en beschik je over goede commerciële eigenschappen welke je tot uiting brengt.

 

 

 Wat ga je doen: 

Begeleiden en uitvoeren van projecten (reviews en audits)
Bepalen van IST en SOLL-situatie, data-analyse, geven van advies over licentieregels, behalen van besparingen, begeleiden van Roadmaps, uitwerken van scenario’s, samenwerking met fabrikanten, Reviewers, Auditors en Resellers.

Uniformiteit
Uitvoering van consultancy taken dienen te allen tijde conformerend te zijn aan de standaard werkwijze m.b.t. tooling en procedures van LCxp.

Kennis onderhouden
Alle updates van Microsoft (en andere leveranciers) licenties, voorwaarden en producten bijhouden

Signaleren behoeften van klanten  
Herkennen van signalen en daarop inspelen voor de advisering van nieuwe diensten door huidige diensten te evalueren; behoeften. Concreet het leveren van een bijdrage aan bestaande klanten en relaties met als doel om daar langlopende overeenkomsten te sluiten.

Al deze activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in Nederland, België en recentelijk Duitsland. LCxp opent dit jaar ook een kantoor in USA

Wat breng je mee? 

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO of gelijkwaardig werk/denk niveau in licenties, projectmanagement en/of ICT-richting.
 • Ervaring met Software Asset Management (SAM) en compliance audits en is een must;
 • In bent in bezit van relevante certificeringen (Microsoft en/of leveranciers als Adobe, Citrix, Oracle, IBM, RES, VMWare);
 • Je hebt 5+ jaar aantoonbare en relevante werkervaring als licentiespecialist en/of kennis van het begeleiden van projecten in de afgelopen 10 jaar;
 • Je bent servicegericht, flexibel, accuraat, analytisch, stressbestendig, proactief, resultaatgericht en communicatief zeer vaardig;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van Duits en/of Frans is een pre;
 • Je krijgt een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en kunt zelfstandig werken;
 • Je bent ondernemend en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit. In jouw manier van denken ben je pragmatisch en in jouw manier van handelen slagvaardig;
 • Flexibel ingesteld wat betreft reis- en werktijden;
 • Je bent minstens 40 uur per week beschikbaar.

Wij bieden jou

Marktconform salaris, bonusregeling, 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, laptop, auto en telefoon van de zaak.

Verantwoordelijkheid – Je regelt je werk naar eigen inzicht. Je wordt uitgedaagd om dit zo efficiënt en pragmatisch mogelijk te doen om het gewenste resultaat te bereiken.

Ontwikkeling – Oog voor je ontwikkeling. Binnen ons bedrijf krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk. We willen het beste uit jou halen en we willen dat je het beste uit ons bedrijf haalt. Dus zie jij een kans om jezelf verder te ontwikkelen? Grijp hem dan!

Ben je enthousiast en is dit voor jou bestemd, solliciteer dan direct en stuur jouw motivatiebrief en CV met referenties naar:

 

Ramon Vaes
E: ramon.vaes@lcxp.nl
M: 06-23736708